Slik blir seilferie med barn en suksess

Skal du på seiletur med barna og lurer på hvordan du skal få til en fin tur til alle sammen på den beste måten. Da må du bare lese videre for i løpet av denne stunden så skal du få vite alt du trenger for å få til en fantastisk seilferie med familien!

«Er dere sprø? Er det ikke uansvarlig å ta med så små barn på seiltur?» Det var noen av tilbakemeldingene de fikk fra bekjente. Folk mente det hørtes litt skummelt ut å ta med barn om bord i en seilbåt så lenge.Det er noen ekstra forholdsregler som bør tas med små barn på seilbåt.

Det er viktig å ha klare regler barna må holde om bord – særlig ved inn- og utseiling av havnen. Da må de vite nøyaktig hvor de skal være i båten og holde seg i ro.

Men det er store fordel  hvis en ønsker seg denne ferieformen.

Frihet er det aller beste med seilbåtferie. På bare noen få timer kan du finne en ny, fin plass, du kan velge å legge deg på gjestebøyer, i havner og spise på lokale restauranter.

Men hvis  barnet i tenårene, og får være med å planlegge, så sitter det nok litt lenger inne å klage hvis noe ikke står til forventningene.

Ett annet godt tips for seilfeire med barna er å la de større barna få ansvar om bord – for eksempel for hver sin fender ved en fortøyning og andre oppgaver om bord. Det gjør turen engasjerende og morsom når barna får vår med å bestemme

Kroatia er et godt utgangspunkt for førstegangs seilende fordi landet har en fin og lite værhard skjærgård.Øyene gir gode «gjemmesteder» hvis det blir mye vind. Kroatia har nesten 700 bebodde øyer, 289 holmer og 78 rev. Det gjør den til den største øygruppen i Adriaterhavet. Klimaet i Kroatia er stabilt, det er lite vind og varmt og godt om sommeren.Hvis en sammenligner med Hellas og Gran Canaria er de langt mer utsatt både for bølger og vind, så det er litt enklere i Kroatia.

I høysesongen juli og august ligger seilbåtleie prisene fra ca. 18.000 kroner for én uke. Så det er et fint alternativ som ferie og et fint land å feriere som man får mye igjen for forhold til andre plasser. Den kroatiske kysten er vakker og er en seil destinasjon fra folk fra hele verden.

Å reise på seiltur med familien kan by på en del utfordringer og prøvelser.

Hvis  barnet i tenårene, og får være med å planlegge, så sitter det nok litt lenger inne å klage hvis noe ikke står til forventningene.

Ett annet godt tips for seilefeire med barna er å la de større barna få ansvar om bord – for eksempel for hver sin fender ved en fortøyning og andre oppgaver om bord. Det gjør turen engasjerende og morsom når barna får være med å bestemme

Men du kan imidlertid ikke legge fra kai uten seilkunnskap. Som regel krever nemlig Utleieselskapene at du har båtførerprøven, VHF-sertifikat (for radio) og noen krever også et «day skipper»-sertifikat. Det er beviset på at du har gått på videregående kurs.

EU har innført nye regler – et International certificat of competence (ICC) som noen selskaper kan kreve at du har.ICC er en slags praktisk oppkjøring på lik linje med bil, bare at det da er med båt. Jeg vil anbefale å ta grunnkurs og videregående kurs hvor du får testet forholdene og båten skikkelig, og med alt dette under beltet vil du være klar for en seile ferie med familien!